Wat mag er mee in handbagage: Een gids voor reizigers om te weten wat wel en niet is toegestaan

De vakantie staat weer voor de deur. Dat betekent dus dat je je klaar maakt voor je reis naar je droombestemming. Ga je met het vliegtuig? Wat mag er mee in handbagage? Wanneer je dat weet, wordt het namelijk net wat gemakkelijker inpakken voor je. Er zijn veel tegenwoordig veel regels als het om bagage gaat, dus je kan maar beter op voorhand weten hoe het precies zit. Het is echter niet gemakkelijk om een duidelijk overzicht te krijgen. Vooral over de items die wat onduidelijkheid opleveren. Daarom helpen wij je daarbij met dit artikel!

Ben je ook benieuwd wat mee mag in je handbagage? Lees dan snel verder!

Ik probeer zelf alle bagage die ik meeneem zo beperkt mogelijk te houden. Dus ook de handbagage. Het is wel handig om te weten welke hoognodige dingen je gewoon bij je kan hebben. Dat geeft mij veel rust tijdens de reis!

Wat mag er mee in handbagage: Een gids voor reizigers om te weten wat wel en niet is toegestaan

Vloeistof, crème en gel

De grootste verwarring over handbagage bestaat natuurlijk over vloeistoffen, crèmes en gels. Het is goed om te weten dat dit best in je handbagage mag. Alleen dan wel maximaal 100 ml in een verpakking. Al je vloeistoffen en dergelijke moeten samen in een afsluitbare zak worden gestopt.

Scherpe objecten

Ook scherpe objecten kunnen tot verwarring leiden. Een kleine pincet, schaar of vijl mag best in je handbagage. Andere scherpe of puntige objecten die ook gevaarlijk kunnen zijn bij verkeerd gebruik mogen daarentegen juist niet mee met je in de handbagage.

Let op vloeibaar voedsel

Een belangrijk punt van aandacht is vloeibaar voedsel. Over voedsel in het algemeen wordt namelijk niet zo heel moeilijk gedaan als het in de handbagage zit. Gaat het echter om vloeibare producten, zoals gezonde shakes of zelfs smeerkaas? Dan valt dit onder de regels van vloeistof en gel.

Veelgestelde vragen: wat mag er mee in handbagage?

Zijn er uitzonderingen op de regels?

Er zijn zeker uitzonderingen op de regels. Zeker waar het gaat om vloeistoffen. Zo mogen de verpakkingen groter zijn als de security ze goedkeurt. Soms hoeven ze ook niet in de zak te zitten.

Hoe zit het met medicijnen?

Medicijnen en dieetproducten mogen gewoon mee in je handbagage. Zorg alleen wel voor een medische verklaring. Voor paracetamol en ibuprofen heb je geen verklaring nodig in het vliegtuig.

Conclusie

Wat mag mee in handbagage? Buiten de logische zaken is het goed om duidelijkheid te hebben over zaken die verwarring met zich meebrengen. Denk aan vloeistoffen en gels die tot 100 ml mee mogen in een afgesloten verpakking en in een zak samen bij elkaar. Of denk aan medicijnen die je mee mag nemen als je een medische verklaring hebt. Denk daarnaast ook aan scherpe voorwerpen. Kleine schaartjes en pincetten zijn geen probleem. Voor grotere scherpe objecten gelden dan weer andere regels voor de handbagage. Let ook altijd op met de uitzonderingen op de regels.

Koffervergelijker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart