Een handbagage koffer in kleur naar jouw keuze

Bij het kiezen van de perfecte handbagage koffers zijn er een aantal punten waarom het draait. Belangrijk zijn sowieso de functionaliteit en levensduur van de koffer, maar ook de stijl van de koffer moet aansluiten op jouw persoonlijke smaak en wensen. 

Een belangrijk onderdeel dat je helpt bij het personaliseren van jouw koffer is de kleur. De kleur die je voor jouw koffer kiest, weerspiegelt jouw wensen en smaak, en biedt tegelijkertijd ook enkele voordelen. In dit artikel nemen we je mee in de verschillende kleuropties voor handbagage koffers en vertellen we je de voordelen die het kiezen van een eigen kleur met zich meebrengt. Lees je verder?

Herkenbaar en opvallend

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je voor een koffer in een bepaalde kleur kiest. De belangrijkste reden is natuurlijk jouw smaak en wensen. Een andere, praktische reden om een bepaalde kleur te kiezen, heeft te maken met de herkenbaarheid van een koffer, zodat deze direct in het oog springt. Als je een onderscheidende koffer wilt die je direct herkent als hij op de bagageband ligt, dan zijn bonte kleuren als oranje, geel, rood of felgroen een logische keuze. 

Een koffer in dergelijke kleur voorkomt een lange zoektocht, ergernis en de stress van het eventueel missen van de volgende bus, trein of vlucht. 

Persoonlijke eigenschappen in een koffer

Als je zelf kunt bepalen wat het uiterlijk van jouw koffer wordt, is het ook een perfecte en unieke manier om jouw persoonlijke stijl, voorkeuren en smaken tentoon te stellen. Ben je een groot voorstander van strak en modern? Kies dan een zwarte koffer van NoBoringSuitcases of overweeg een grijze koffer of koffer met marmerpatroon. Als je een echt natuurmens bent, zijn natuurfoto’s of bloemenprints op de koffer een geschikte keuze. En wat te denken van een realistisch dierenportret? Met de mogelijkheid om een uniek patroon op een koffer te laten printen, kun je zelfs tijdens het reizen jouw persoonlijkheid en smaak tonen. 

Duurzame koffers

De kleur koffer die je kiest, kan ook invloed hebben op de levensduur van de koffer. Over het algemeen gaan dezelfde type koffers ongeveer net zo lang mee, maar de kleur heeft hier ook invloed op. Op koffers in donkere kleuren, zoals zwart, donkergroen of donkerblauw, zullen vlekken of krassen minder zichtbaar zijn op koffers met lichtere kleuren wit of zilver.

Mocht je je zorgen maken over zichtbare tekenen van slijtage, dan kan het verstandig zijn om voor een koffer in een donkere kleur te kiezen. Naast de zichtbaarheid van krassen en vlekken doet de kleur niets af aan de verdere levensduur van een koffer. Het is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en de manier waarop je met de koffer omgaat hoe lang je uiteindelijk van jouw koffer kunt genieten. 

Koffer aangepast op het seizoen

Het klinkt misschien raar, maar je kunt er ook voor kiezen om de kleur van jouw koffer af te stemmen op het seizoen van jouw reis. Voor een reis midden in de zomer kun je bijvoorbeeld kiezen voor frisse en lichte kleuren die een vakantiegevoel oproepen, zoals pastelkleuren. Voor het reizen in de winter kun je misschien neigen naar warmere kleuren, zoals bordeauxrood of donkergroen. Een bijkomend voordeel is dat het weer in de wintertijd voor meer viezigheid en eventuele vlekken op jouw koffer zorgt dat in de zomer. Door een donkergekleurde koffer te kiezen, zal dit minder opvallen. 

Kort gezegd, zijn er diverse afwegingen te maken voor het kiezen van een handbagage koffer in een kleur naar jouw wens. Of je nu voor een zwarte koffer, kleurrijke koffer met bloemenprint of een ander opvallend patroon gaat, maak de keuze in ieder geval weloverwogen. Welke kleur zou je jouw handbagage koffer geven?

Koffervergelijker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart