Wonen aan de Spaanse kust

Veel Nederlandse pensionado’s maken de keuze om te overwinteren aan de Spaanse costa. Een van de bekendste plaatsen aan de Spaanse kust waar je veel Nederlanders in de winter tegenkomt is Benidorm. Het kustplaatje heeft een aanzuigende werking door haar prachtige ligging, onderwaardeerde huizenprijzen en gemoedelijke sfeer.

Benidorm ligt op 41 kilometer van Alicante. De stad telt 69.058 inwoners. Vroeger was Benidorm een klein vissersdorpje, nu is het een van de bekendste badplaatsen in Europa. Het klimaat dat hier heerst wordt als een van de beste van Europa beschouwd. Slecht weer komt hier niet veel voor. Op het moment dat men in Nederland nog met een dikke winterjas door de sneeuw of regen loopt, kun je aan de Spaanse costa al lekker op een terras genieten van typisch Spaanse sangria of overheerlijke tapas.

Er zijn echter vele andere plaatsen in Spanje waar het goed toeven is!

De website HuisaandeCosta.nl biedt informatie over het wonen aan de verschillende Spaanse kustgebieden waaronder:

• De Costa Brava

• De Costa de Almeria

• De Costa Blanca

• En veel meer!

Waarom zou ik gaan wonen aan de Spaanse kust?

Je kunt je beter afvragen waarom je er niet zou gaan wonen! Door de grote getale Nederlanders die ervoor hebben gekozen te leven in een huis aan de Spaanse Costa, zijn ook de voorzieningen goed afgestemd op deze doelgroep. Supermarkten, bars, winkels en restaurants hebben veel Nederlandse producten in huis. Daarnaast is er horecapersoneel die Nederlands spreekt of tot een bepaald niveau begrijpt en zijn er veel restaurants waar de menu’s zowel in het Spaans, Engels en Nederlands zijn uitgelegd.

Doordat de meeste bebouwing aan de kust bestaat uit hoogbouw, kan je ook wanneer je een klein budget te besteden hebt voor een vakantiewoning genieten van een mooi uitzicht over de zee. De appartementen zijn voorzien van de standaard luxe voor mensen op leeftijd. Ruime liften, het appartement is gelijkvloers en heeft geen drempels. Door de grote raampartijen aan de zeezijde zijn de appartementen licht en worden ze verwarmd door de zon. De energiekosten zijn hierdoor laag en je zult vaak naar buiten gaan om te genieten van het heerlijke weer. Dit laatste heeft ook positief effect op je gemoedstoestand!

Koffervergelijker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart