Waarom is een VPN onmisbaar op reis?

Als je op reis gaat, is de kans erg groot dat je verbinding zal gaan maken met openbare wifi-netwerken. Op dat moment is vaak het enige waar je bij stil staat het feit dat je internet hebt. Daar ben je blij mee, want je kunt je social media weer even updaten en WhatsApp even checken. Misschien even wat opzoeken over de omgeving of de reis in het algemeen. Waar je waarschijnlijk niet bij stilstaat is dat op het moment dat je verbinding hebt gemaakt met een openbaar wifi-netwerk, jouw gegevens voor het oprapen liggen voor mensen met kwaad in de zin. Een hacker kan heel gemakkelijk toegang krijgen tot het apparaat waarmee jij verbinding hebt gemaakt en bijvoorbeeld identiteitsfraude plegen of gevoelige, persoonlijke informatie van je stelen. Om die reden is VPN op reis onmisbaar!

Wat is VPN?

VPN, ook wel Virtual Private Network genoemd, is het reddingsmiddel waardoor je op een veilige manier verbinding kan maken met wat voor netwerk dan ook. De verbinding wordt omgeleid en versleuteld op het moment dat je de VPN cliënt opstart. Omgeleid wil zeggen dat het eerst naar een VPN-server zal gaan en vanuit daar naar de “eindbestemming”. Op die manier kan bijvoorbeeld jouw locatie niet herleid worden en daarbij is al je data versleuteld. Wat wil je nog meer?

De beste VPN

Dat is uiteraard afhankelijk van wat je wensen zijn en waar jij waarde aan hecht bij het kiezen van een VPN-service. De één vindt privacy heel erg belangrijk terwijl de ander weer juist veel waarde hecht aan hoe snel een VPN-service is. Het beste kun je online vergelijkingssites bezoeken om op die manier VPN-services te vergelijken zodat je goed kunt beslissen wat bij jou past en wat jij nodig hebt voor jouw reis. Geadviseerd wordt, indien je op reis gaat, meer op privacy te letten dan op snelheid. Het is al erg genoeg als men bij je gegevens kan, maar als dit dan ook nog eens in het buitenland gebeurd ben je helemaal “ver van huis”. Bescherm jezelf, en neem VPN op reis!

Koffervergelijker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart