Ultieme handleiding voor het plannen van een droomvakantie naar Vietnam

Wil je binnenkort een reis naar Vietnam plannen maar weet je niet waar je moet beginnen? Vietnam heeft zoveel te bieden met landschappen die waanzinnig gevarieerd zijn, je kunt tussen rijstvelden lopen, over zandduinen glijden, bergen beklimmen of ontspannen aan een strand. Hier zijn een paar tips om het meeste uit dit land te halen.

Visum voor Vietnam

Je hebt een Vietnam visum nodig om het land in te komen. Wanneer je minder dan één maand naar Vietnam gaat, kun je online een E-Visa aanvragen. Wil je langer gaan, dien je een Visa On Arrival aan te vragen, waarbij je een goedkeuringsbrief krijgt waarmee je op de luchthaven bij aankomst je visum kunt halen. Er zijn meerdere bedrijven die deze service aanbieden. Deze service (goedkeuringsbrief) kost je tussen de $15 en $25 en het visum zelf op de luchthaven is $25 .

Populaire routes en wat te bezoeken

Als je een rondreis in Vietnam aan het plannen bent, moet je een selectie maken van wat je gaat bezoeken. Dit zijn de niet te missen hoogtepunten van Vietnam: In het noorden vind je de hoofdstad Hanoi, bekend om eeuwenoude architectuur en rijke cultuur. Sapa is een populaire plek voor een trekking door de rijstterrassen en heeft Fansipan, de hoogste berg van Vietnam. Halong Bay is het meest gefotografeerde landschap van Vietnam, waar je een cruise kunt maken langs kalksteen eilandjes. In Ninh Binh kun je met sprookjesachtige boottocht door de rijstvelden en langs gigantische kalkstenen bergen varen. In het centraal Vietnam vind je Hoi An, de meest sfeervolle stad van het land;. een uitzonderlijk goed bewaard gebleven oude havenstad. Phong Nha is met bergen, jungle en een aantal van de grootste grotten ter wereld, zowel bovengronds als ondergrond één van de hoogtepunten van Vietnam. Hue is de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam dat rijk is aan geschiedenis en cultuur.

In zuid Vietnam vind je Ho Chi Minh City (Saigon), het zakelijk en financiële centrum van Vietnam. De Mekong Delta heeft een uniek natuurlandschap met eilanden, drijvende markten en dorpjes. Dalat is de avonturen hoofdstad van het land, met onder andere mountainbiken, canyoning en raften.

Vervoer in Vietnam

Openbaar vervoer is eenvoudig te regelen in Vietnam. Als je avontuurlijk bent, is het aan te raden om door Vietnam te reizen per motor. Als je dit van plan bent, kun je een motor in Hanoi of Ho Chi Minh kopen en deze aan het einde van jouw reis voor bijna dezelfde prijs verkopen. Je kunt ook een open buskaart kopen en in- en uitstappen bij alle belangrijke toeristische hotspots. Zoek naar een goed bedrijf en zorg ervoor dat je het de juiste bus ticket krijgt dat je nodig hebt.

Een derde optie is met de trein. Treinen in Vietnam rijden niet snel, maar zijn wel veilig, comfortabel en niet duur.

Budget

Reizen door heel Vietnam is heel goedkoop en kan met een klein budget worden gedaan. Je kunt $20-30 per dag uitgeven, afhankelijk van je reisstijl. Voor backpackers is een standaard hostel ongeveer $6 per nacht en privé-kamers ergens tussen de $11-15 per nacht. Als je bij lokale restaurantjes en eetstalletjes op straat gaat eten, betaal je ongeveer $2 per maaltijd. Voor Westers eten eet in een restaurant, verwacht dan ongeveer $ 7-10 te betalen.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Vietnam hangt af van welke regio’s je gaat bezoeken. Het land kent namelijk drie verschillende klimaatzones; noord-, centraal- en zuid Vietnam. Wanneer je alle drie de regio’s wilt reizen, kun je Vietnam het beste bezoeken van januari tot en met maart.

Koffervergelijker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart