Mallorca met de auto verkennen; dit zijn de niet te missen plekjes

Mallorca is een “multifunctioneel” eiland met meerdere gezichten. Waar de een zich volledig tot diep in de nacht laat gaan in de welbekende gebieden vol uitgaansgelegenheden, zondert de ander zich liever af van alle (toeristische) drukte op de meest idyllische plekjes op het eiland. Als je gek bent op de zee en al het moois dat de kust ons biedt, is een rondreis over dit eiland iets dat je gewoonweg gedaan moet hebben. En door van tevoren je route(s) uit te stippelen, heb je genoeg tijd om de leukste (en vaak ook minst toeristische) plekjes van tevoren goed uit te pluizen. Gelukkig hoef je met onze hulp niet lang te zoeken… Dus gooi die landkaart maar uit het raam, want wij zijn er om je naar al die mooie plekjes te wijzen!

Palma de Mallorca

Aangezien naar Mallorca rijden toch nog steeds een lastige opgaven blijkt, zullen de meeste naar het eiland vliegen en door middel van een auto huren Mallorca verkennen. Aangezien het enige vliegveld op het eiland naast de hoofdstad ligt, is er geen betere locatie dan Palma de Mallorca om je rondreis te beginnen (en afsluiten). De imposante stad staat bekend om haar luxe en cultuur. Je vindt er prachtige historische panden, de bijzondere kathedraal, leuke winkelstraten, gezellige pleintjes en een breed uitgemeten jachthaven. Het is dan ook die combinatie die de stad vormt tot een karakteristieke beleving.

Portals Nous

Na je bezoek aan Palma de Mallorca, ligt op slechts 10 kilometer afstand de jachthaven van Portals Nous. Wanneer je dacht dat je alle luxe al had gezien in de hoofdstad, zal je in Portals Nous des te meer je ogen uitkijken. Haar chique jachthaven genaamd Puerto Portals is buiten proporties ten opzichte van het dorp zelf. De haven heeft een geweldige wandelboulevard en biedt de meest exclusieve winkels, restaurantjes en barretjes. De drukke boulevard van dit prestigieuze dorpje geeft een geweldig uitzicht over een baai waar je sprakeloos raakt. Je kunt er uren staren naar de luxe jachten op een azuurblauwe zee, terwijl je geniet van een glas verkoelende Sangria. Direct naast de haven en de boulevard vind je het strand, waar je na een paar uur in de zon te hebben geslenterd een frisse duik kunt nemen.

Alcudia

Als je dan nóg niet genoeg hebt gekregen van de zee, is ook Alcudia een bijzondere spot waar je even tijd voor moet vrij maken. Alcudia is een bruisende badplaats en naast haar karakteristieke oude centrum heeft het wederom een van de mooiste stranden op het eiland. Het is een bruisende plek in de breedste zin van het woord. Zowel overdag tijdens het winkelen of struinen over de markt (op dins- en donderdagen, als ‘s avonds zijn de terrasjes gezellig druk. Je kunt er de hele avond hapjes en drankjes doen, om vervolgens door te rollen naar het uitgebreide nachtleven. Daarnaast heeft het stadje een geweldige geografische ligging, van waaruit je veel verschillende bezienswaardigheden kunt bezoeken. In haar omgeving stikt het van de authentieke, kleinschalige, écht Spaanse dorpjes en jachthavens en ook een bezoekje aan de vuurtoren met het mooist uitzicht van Mallorca genaamd ‘Cap de Formentor’ is een heuse aanrader!

Nog een kleine tip: met het gemiddelde weer op Mallorca, kun je met gemak een cabrio huren. Zo cros je lekker in de frisse buitenlucht het hele eiland over. Reserveer vooraf gemakkelijk en snel je cabrio via Easyterra.nl, een vergelijkingsplatform voor huurauto’s en gooi je haren in de wind en geniet van de zon op het gezellige en idyllische eiland: Mallorca!

Koffervergelijker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart