Koffers pakken voor een wereldreis; belangrijke zaken om te regelen

Steeds meer mensen kiezen voor een wereldreis. Als je de koffers gaat pakken, heb je beslist al een goede keuze gemaakt voor de juiste exemplaren die tegen een stootje kunnen op de lange reis die je voor de boeg hebt. Maar er zijn ook veel andere zaken die geregeld moeten worden.

Maak een globale planning

Tenzij je inscheept op een cruiseschip dat je rond de wereld brengt, zal je een lange tijd zelfstandig onderweg zijn. Daarbij zullen zich vrijwel altijd onverwachte gebeurtenissen voordoen. Vooraf kan je dan ook niet alles tot op de dag of zelfs het uur plannen. Zorg dat er voldoende speling in de planning zit om ruimte te hebben rond de meest cruciale reismomenten.

Het budget mag beslist wat ruim zijn

Ook hier is enige souplesse een noodzaak. Wellicht is het niet nodig, maar zorg dat je antwoord hebt op de vraag: hoeveel kan ik lenen? Ook als je financiële planning al rond is, kan het vormen van reserves geen kwaad. Dat kan je beter doen voordat je vertrekt. Op afstand geld lenen is ook mogelijk, maar wat minder efficiënt.

Zorg voor visa

Het aantal landen waar je de grens over mag met een paspoort van de EU is groot. Er zijn maar weinig paspoorten die dat na kunnen doen. Toch kom je niet overal binnen zonder een visum. In de VS krijg je zelfs een forse boete en word je teruggestuurd indien je geen geldig visum kan tonen. In veel andere landen kan je nog een visum kopen aan de grens. Dit kan echter zeer lang duren en ook kostbaar worden. Het is vrijwel voor ieder land mogelijk om online een visum te verwerven. Let hierbij op geldigheid. Ook is het soms verstandig om een visum te kopen voor een buurland van het bezochte land. Dat voorkomt problemen bij een eventueel dagtochtje over de grens.

Vaccinaties zijn vaak nodig

Het is vrijwel onmogelijk om een route rond de wereld te vinden zonder minstens een land aan te doen waar je zonder vaccinatie niet beschermd bent. Informeer derhalve bij je huisarts of een specialist in een van de grotere ziekenhuizen welke injecties je moet hebben en hoe lang deze werkzaam zijn. Neem altijd een overzicht mee van de vaccinaties die je hebt gekregen.

Denk aan je medicijnen

Medicijnen mogen niet ontbreken aan je inpaklijst. Als je regelmatig medicijnen slikt, zal het niet eenvoudig zijn om een voorraad mee te nemen die groot genoeg is voor de hele reis. Dat is ook niet nodig want met een recept in een aantal wereldtalen kan je terecht in veel apotheken. Maar een extra voorraad voor noodgevallen is beslist een goed idee. Niet overal zal een apotheek te vinden zijn. Het recept is overigens ook belangrijk als er aan de grens door de douane vragen worden gesteld over je medicijnen.

Vergeet je reisverzekering niet

Wie een wereldreis maakt, zal af en toe ook een tegenvaller kunnen verwachten. Nederlanders zijn een van de volken die zich voor vele zaken verzekeren. Voor een onderneming zoals een wereldreis, doe jij dat toch ook.

Koffervergelijker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart