Harde of zachte koffer?

Op vakantie of gewoon op reis, een goede koffer is onmisbaar voor iedereen. Toch is het best wel lastig om een geschikte koffer te vinden voor elke gelegenheid. Het is daarom belangrijk dat je bij jezelf na gaat wat voor een koffer je nodig hebt, voordat je deze koopt. Eén van de grote vragen in dit geval is dan wel: ‘Heb ik een harde of een zachte koffer nodig?

Harde koffer

Een harde koffer, ook wel hardshell koffers genoemd, zijn gemaakt van een sterk plastic. De buitenkant van dit soort koffers is gemaakt van sterk materiaal dat zo goed als niet indeukt. Hierdoor wordt de inhoud van je koffer extra beschermt maar geeft het weinig speelruimte voor de hoeveelheid spullen die je er in kan doen. Vroeger kwam je harde koffers voornamelijk tegen als grote koffers voor op vakantie. Dit komt omdat ze zeer geschikt zijn als ruimbagage. Met hun stevige buitenkant kunnen ze wel een paar klappen hebben, ze kunnen dus bijvoorbeeld prima mee als ruimbagage in het vliegtuig. Ook hebben ze het voordeel dat ze waterdicht zijn, daarnaast zijn je gemakkelijk schoon te maken mochten ze vies worden.

Sinds een aantal jaren maakt de harde koffer echter een opmars op het gebied van carry-ons. Dit zijn koffers van klein formaat, uitermate geschikt als handbagage in het vliegtuig. Ze hebben ondanks hun kleine formaat een stevige buitenkant. Hierdoor kunnen ze, mocht het nodig zijn, mee als ruimbagage in het vliegtuig. Het grote nadeel van een hardshell, dat ze minder speling geven voor de hoeveelheid bagage die erin past, is verwaarloosbaar. Dit komt omdat vliegtuigen een maximum afmeting hebben voor handbagage, je zou dus sowieso niet meer mogen inpakken.

De voordelen van een harde koffer zijn dus:

• Stevig

• Komt in elk formaat

• Waterdicht en makkelijk schoon te maken

Zachte koffer

In tegenstelling tot een harde koffer worden zachte koffers gemaakt van een flexibele stof. Meestal zijn ze gemaakt van een combinatie aan stoffen, denk bijvoorbeeld aan een mix van polyester en traditionele stoffen. Het grootste voordeel van zachte koffers is dat ze meer kunnen meenemen dan dat het formaat toe laat. Door de flexibele stof en de grote aanwezigheid van extra vakjes kan je er als het ware extra spullen in ‘proppen’. Hierdoor zijn ze ideaal voor bijvoorbeeld een autovakantie of voor in de trein. Natuurlijk werken ze ook nog steeds goed voor in het vliegtuig, echter raden wij af om ze mee te nemen in de ruimbagage.

De voordelen van een zachte koffer:

• Ideaal voor in de auto

• Komt in veel mooie kleuren en motieven

• Past veel mee in dan in een gelijkwaardige hardshell

Koffervergelijker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart